Region Sjælland bruger million på bestikkelses-undersøgelse

Rambølls analyse af, hvad der er foregået i bestikkelsessagen har indtil videre kostet Region Sjælland over en million kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ikke alene er der forsvundet millioner af kroner i bestikkelsessagen i Region Sjælland. Nu kommer det også frem, at regionen også må bruge offentlige beløber på at få lavet analyser af, hvad der er foregået.

Rådgivningsfirmaet Rambøll er hyret til at foretage en analyse af, hvad der er foregået i regionen i bestikkelsessagen, hvor flere millionstore beløber er forsvundet. De skal blandt andet endevende Region Sjællands indkøb af computerudstyr hos Atea. Ifølge Sjællandske, har undersøgelsen nu kostet Region Sjælland over en million kroner, og Rambøll har brugt 650 timer på analysen.

Danmarkshistoriens største bestikkelsessag

Regionsrådsformand Jens Stenbæk beklager over for avisen, at der skal bruges offentlige midler på undersøgelsen, men han påpeger samtidig vigtigheden i, at de får det undersøgt.

- Men i den situation, vi er i, hvor vi måske står med en af de største sager om mulig bestikkelse i dansk historie, er vi nødt til at bruge de penge for at komme til bunds i sagen, siger Jens Stenbæk (V) til Sjællandske.

Rambølls analyse blev igangsat af regionens it-chef straks efter, bestikkelsessagen kom frem i offentligheden den 9. juni.

Læs også: Millioner er forsvundet i bestikkelsessag

Seks personer er sigtet

Bestikkelsessagen i Region Sjælland kom frem i offentligheden i juni, da der var mistanke om, at der er blevet overført uberettigede økonomiske dispositioner til private leverandører, som regionen har indgået it-aftaler med. Det drejer sig især om virksomheden Atea. 13 personer blev anholdt. Seks blev efterfølgende sigtet for bestikkelse. Blandt de sigtede er en ledende medarbejder i Region Sjælland, en topchef i Rigspolitiet og tidligere og nuværende ansatte i it-firmaet Atea.

Bestikkelsen drejer sig blandt andet om, at der fra Atea skal være blevet stillet en konto til rådighed, hvorfra der er blandt andet skal være brugt penge på en luksusrejse til Dubai.

Læs også: Eksperter: Bestikkelsessag den største af sin art


Nyhedsoverblik