Region lover bedre behandling

Det er farligt at få en hjerneblødning eller en blodprop i hjernen i Region Sjælland. Det er nemlig her færrest overlever, viser nye tal. Og det skal der gøres noget ved, lover regionsrådsformanden.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Hvert år falder 11.500 danskere om med en hjerneblødning eller en blodprop i hjernen. Og hvis uheldet er ude, er det bedst at bo i Midtjylland. Hvis du bor på Sjælland er der nemlig meget højere risiko for ikke at overleve sygdommen.

Nye tal, som Ekstra Bladet offentliggør lørdag viser, at risikoen for at dø af en hjernelidelse i Region Sjælland er 22 procent højere, hvis du bor i Region Sjælland end landsgennemsnittet. Især på Lolland er dødeligheden høj.

- Jeg synes, at det er utroligt, at vi i et lille land som Danmark kan have så store forskelle. Vi taler jo faktisk om liv og død og mennesker, der bliver ramt af noget så alvorligt som en blodprop i hjernen, siger Lise Beha Erichsen, direktør i HjerneSagen.

Den højere dødelighed skyldes blandt andet, at de sjællandske sygehuse ikke har mandskab til at bemande de såkaldte MR scannere, skriver Ekstra Bladet.

Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen vil allerede mandag kalde sygehusudvalget sammen for at se på, hvordan unødvendige dødsfald kan undgås.

- Vi er nødt til at undersøge, om vi har den rigtige scanner-kapacitet, om vi har den rigtige bemanding, og om vi derved får de rigtige præcise diagnoser, siger Steen Bach Nielsen.

Han vil straks på mandag indkalde sundhedsudvalget.


Nyhedsoverblik