Region langer ud efter ekspert-udvalg

Det er ikke en ligeværdig behandling, Region Sjælland har fået i ekspertudvalgets behandling af regionernes ansøgning om milliarderne til sygehus-byggerierne. Så klart lyder budskabet nu fra koncerndirektør Lars Onsberg Henriksen efter en grundig gennemgang af rapporten, der blev offentliggjort i onsdags. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi er blevet bedømt efter en anden målestok end de andre regioner og får reelt færre penge per kvadratmeter, siger koncerndirektøren.

Han peger på, at Region Sjælland har planlagt de mest omfattende strukturændringer i forbindelse med den nye sygehusplan, og at det giver et stort behov for midler. I et langt baggrundsnotat beskriver regionen tal for tal, hvad der er galt med fordelingen - set med sjællandske øjne.

Udvalget af eksperter har blandt andet anbefalet, at hovedsygehuset i Køge skal nedjusteres med 40.000 m2, da den planlagte femdobling af det nuværende areal »ligger betydeligt over et hensigtsmæssigt niveau«. Disse beregninger er ifølge regionen baseret på et forkert grundlag, da forskellige former for bygningsarealer behandles som én, fortæller avisen.