Regeringen vil skærpe straffen for hæleri

Regeringen vil sætte hårdere ind mod hæleri for at bremse bølgen af indbrudstyverier, fremgår det blandt andet af den såkaldte indbrudspakke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Straffen for hæleri skal skærpes markant. Således lyder ét af forslagene i regeringens indbrudspakke, som justitsminister Lars Barfoed (K) præsenterer torsdag. Derfor vil regeringen hæve fængselsstraffen for professionelt
hæleri med en tredjedel for på den måde at sætte hårdere ind mod bagmændene til organiseret indbrudskriminalitet.
Samtidig lægger regeringen op til en "markant skærpelse af bødestraffen for groft uagtsomt hæleri". Dette skal ifølge forslaget sende et kraftigt signal til de borgere, der måtte lade sig friste af "fordelagtige tilbud" på forbrugsgoder.

Indbrudspakken, som også har blandt andet Rigspolitiet og forsikringsbranchen som afsendere, indeholder generelt en række forebyggende tiltag mod indbrudstyverier. Blandt andet skal politiindsatsen være mere målrettet, og der skal i det hele taget være et større fokus på problemet.

Desuden slår regeringen fast, at der ikke bør gives udgang til personer, som er fængslet for gentagen indbrudskriminalitet, når julen står for døren, og der dermed er højsæson for indbruddene.

Der var 49.000 indbrud i private hjem i 2009, hvilket er 50 procent flere end i 2006. Det betød, at forsikringsbranchen
måtte udbetale mere end 1 milliard kroner i 2009.