¨

Regeringen vil have betalingsring snarest

Foto: TV ØST

Transportministeren vil fastlægge placering og prisniveau for betalingsring inden tre måneder.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) vil i løbet af tre måneder fremsætte et lovforslag, som rummer regeringens præcise bud på den københavnske betalingsrings placering, prisniveau og undtagelsesbestemmelser for særlige befolkningsgrupper.

- Målet er, at jeg i begyndelsen af det nye år kan præsentere et lovforslag, som jeg kan sende i høring, siger ministeren til Politiken.

- Selve loven ønsker jeg at få behandlet i februar, senest i begyndelsen af marts, så den kan vedtages inden sommerferien, siger Henrik Dam Kristensen.

På forhånd lyder ministerens melding, at han "går ud fra, at han kan finde flertal" for betalingsringen, som han skønner vil tage "et par år" at få sat i drift. Dermed vil betalingsringen komme til verden i næste kommunale valgår - 2013, skriver Politiken.

Men det er helt urealistisk, mener oppositionen, der klandrer regeringen for at holde de københavnske omegnsborgmestre for nar:

- I forhold til projektets størrelse, indgribende virkning og løfterne om at inddrage borgere og borgmestre er det en overraskende hurtig tidsplan, siger gruppeformand Kristian Jensen (V) til Politiken,

- De kan ikke nå at lave en reel borgerinddragelse. Det er nok heller ikke meningen, lyder det fra Venstres gruppeformand.

Henrik Dam Kristensen vil bruge tiden frem til jul på at få kontakt med alt, hvad han kan nå af relevante partnere, kommuner og organisationer. En dag er sat af til en høring med blandt andre beslutningstagere og udenlandske eksperter.

Men den endelige beslutning ligger i den røde blok, hvor både De Radikale og Enhedslisten sender fremkommelige signaler. De Radikale har ifølge gruppeformand Marianne Jelved forladt valgkampens tanker om en folkeafstemning om sagen.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App