¨

Regeringen vil have bedre mobildækning

Foto: TV ØST

Det skal være slut med dårlig mobildækning og langsomme internetforbindelser. Det er et af budskaberne i regeringens digitale vækstplan.

Regeringen vil have bedre dækning på mobilen og hurtigere bredbånd til borgerne - også selvom de bor i udkantsområderne. 

Sådan lyder et af budskaberne i regeringens vækstplan for det digitale område, som bliver fremlagt i morgen - men som DR Nyheder er i besiddelse af.

I vækstplanen præsenterer regeringen en række nye initiativer, der skal forbedre det digitale Danmark, blandt andet gennem en indsats på mobil- og bredbåndsområdet. Det skriver DR Nyheder.

Regeringen lægger blandt andet op til, at teleselskaberne fremover skal anvende hinandens net for at sikre borgerne bedre dækning i yderområderne.

Samtidig skal der stilles krav til teleselskaberne om at dække bredere, når de næste kontrakter skal forhandles hjem.

Derudover bliver der åbnet en ny frekvens til mobiltelefoni, der sender på 700 Mhz.

Regeringen vil også give forsikrings- og pensionsselskaber mulighed for at eje og drive de kabler, der bringer internet ud til hjem og virksomheder.

Regeringen barsler også med en hjemmeside, hvor forbrugerne kan sammenligne, hvor god forbindelse de har til nettet forskellige steder i lander.

Den bærer ifølge vækstplanen navnet tjekditnet.dk1. 

De enkelte dele af regeringens vækstplan for det digitale område skal forhandles på plads med Folketingets øvrige partier.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App