Regeringen vil afsætte to milliarder til ældre patienter

Over de næste fire år skal indsatsen over for ældre patienter styrkes med to milliarder kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) vil styrke indsatsen i forhold til landets ældre patienter både "før, under og efter sygehusindlæggelse", skriver DR Nyheder.

Derfor lægger regeringen op til at afsætte 500 millioner kroner til de ældre patienter i 2016 og i alt to milliarder kroner i perioden fra 2016-2019. Pengene skal blandt andet komme fra den kommende finanslov.

- Regeringen ønsker at styrke indsatsen over for ældre patienter.

- Det handler om, at vi skal styrke kvaliteten og plejen før, under og efter sygehusindlæggelse for de mange ældre patienter, som er i kontakt med vores fælles sundhedsvæsen, siger sundheds- og ældreminister Sophie Løhde til DR Nyheder.

Da kommuneaftalen blev indgået i sommers, fik Dansk Folkeparti ikke opfyldt sit ønske om, at en milliard kroner skulle øremærkes til de ældre.

En del af aftalen gik på, at den såkaldte ældremilliard ikke længere skulle være øremærket til de ældre, men indgå som en del af kommunernes bloktilskud.

Dengang blev DF af Enhedslisten beskyldt for at have begået løftebrud, så meldingerne fra sundheds- og ældreministeren bør vække glæde hos Dansk Folkeparti, inden finanslovforhandlingerne indledes på tirsdag.

- Vi anerkender jo aftalesystemet, og derfor stemmer vi ja til aftalen. Men vi får ført til protokols, at vi er kede af, at pengene bliver flyttet over til bloktilskuddet, sagde DF's finansordfører, René Christensen, i juli, efter kommuneaftalen faldt på plads.

- Det er under finanslovforhandlingerne, at vi har mulighed for at tilføre kommunerne midler, og jeg tør godt love, at ældreområdet står meget højt på vores liste i de forhandlinger, lød det også fra René Christensen.

/ritzau/