Regeringen vedtager ghettoplan: Antallet af almene boliger skal nedbringes

Regeringen har indgået en bred aftale om en lang række initiativer, der skal gøre op med ghetoområder. I vores område bliver tre steder berørt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Højst 40 procent af boligerne må være almene familieboliger i områder, der har været på ghettolisten i fire år.

Det er et af initiativerne, som regeringen sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og Socialistisk Folkeparti netop er blevet enige om, og som skal være med til at komme ghettoerne i Danmark til livs.

I vores område vil tre ghettoområder blive berørt af planen. Det drejer sig om området Agervang i Holbæk, Ringparken i Slagelse og Motalavej i Korsør.

Skal vende udviklingen

Regeringen og aftalepartierne ønsker at ændre i beboersammensætningen.

- Jeg er glad for, at vi med dagens aftale får en række nye og effektive redskaber til at ændre bolig- og beboersammensætningen, så vi kan få vendt udviklingen i ghettoområderne, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) i en pressemeddelelse. 

Det betyder, at boligselskaberne, der står for ghettoområderne, får seks måneder til at komme op med en udviklingsplan for, hvordan man kan opfylde ghettoplanen i hvert boligområde.

Fleksibel udlejning bliver obligatorisk

Ghettoplanen indeholder desuden muligheder for at opsige og genhuse lejere i forbindelse med salg i udsatte boligområder.

Det bliver obligatorisk for boligselskaberne at bruge såkaldt "fleksibel udlejning", som betyder, at personer med job og uddannelse har fortrinsret.

Lindholm i Nykøbing er også på den såkaldte ghettoliste, men området bliver ikke ramt, fordi den vedtagede plan foreløbig kun gælder områder, der har været på ghettolisten i fire år.

Regeringen og aftalepartierne besluttede tirsdag finansieringen af ghettoplanen. Med aftalen bliver der målrettet 10 mia. kr. til udsatte boligområder i 2019 - 2026.

Punkter fra aftalen: