Regeringen rykker forslag frem for at sikre forårssalget

Lånegrænsen for sommerhuse skulle sættes op til sommer. Men nu rykker regeringen forslaget frem, så det ikke sætter en stopper for salget i foråret.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen har længe haft planer om at gøre det billigere at låne penge til sommerhuse.

I dag er forslaget, der skal sætte grænsen på realkreditlån op fra 60 procent til 75 procent på sommerhuse, til førstebehandling i Folketinget.

Venstre håber nemlig på, at de nye regler kan træde i kraft allerede til maj.

- Vi skal gøre det så hurtigt som muligt, så forårssalget, som vi plejer at se her i påskedagene, ikke går i stå på grund af, at vi i Folketinget arbejder med en ny finansieringsmulighed, siger Jacob Jensen (V), finansordfører, Venstre, til TV ØST

Målet er, at det vil blive mere attraktivt at købe sommerhuse, når det er muligt at låne 75 procent af sommerhusets værdi som realkreditlån i stedet for de nuværende 60 procent. Det betyder, at man ikke skal låne så mange penge i banken til en dyrere rente.

- Det skal være med til at sikre øget omsætning og øget gang i sommerhusområderne, som er en del af vores Vandkantsdanmark, hvor der er brug for forskellige initiativer, og brug for at der kommer mere gang i væksten, siger Jacob Jensen (V)

Flere sommerhusgrunde kan være på vej

Det er ikke kun finansieringsmulighederne, der skal ændres på, hvis det står til regeringen. Planloven skal lempes, så 6.000 nye sommerhusgrunde kan øge udbuddet af grunde.

quote De to ting går hånd i hånd. Vi giver både en lettere mulighed for at finansiere sommerhuskøb, og mulighed for at bygge nyt sommerhus. 

Jacob Jensen (V), finansordfører, Venstre

- De to ting går hånd i hånd. Vi giver både en lettere mulighed for at finansiere sommerhuskøb, og mulighed for at bygge nyt sommerhus. Derved giver vi bedre mulighed for, at der kommer gang i væksten, siger Jacob Jensen (V)

Finansordføreren oplyser til TV ØST, at der også er andre initiativer på vej med fokus på sommerhusområdet.

”Til salg”-skiltene forsvinder ikke

Der er cirka 240.000 sommerhuse i Danmark, og foreningen Danske Sommerhusejere er positive over for, at regeringen har fokus på området.

- Vi hilser det meget velkommen, men jeg tror ikke, du vil se, at alle ”Til Salg”-skilte bliver fjernet. Det er ikke en revolution, siger Kim Juhlin, der er formand for Danske Sommerhusejere.

Formanden, der selv har sommerhus i Vig, er dog sikker på, at de nye regler vil kunne mærkes  

- Det letter dels økonomien for sommerhusejerne, dels salget af sommerhuse. Det giver et spark og skaber optimisme på et marked, der har ligget stille længe, siger han.