¨

Regeringen med på at droppe IC4

Foto: TV ØST

IC4-tog skal udfases kontrolleret, som et politisk flertal kræver, siger transportminister Hans Christian Schmidt (V).

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) er enig med de skeptiske eksperter og politikere, som ikke længere tror på, at de problematiske IC4-tog reelt kommer til at afløse IC3-toget, selv om de skulle have været køreklar allerede i 2006.

Det oplyser ministeren i en skriftlig kommentar.

- Det er min opfattelse, at vi skal arbejde frem mod en kontrolleret udfasning af IC4-togene, som jeg i øvrigt også tidligere har tilkendegivet over for Folketingets transportudvalg, og jeg ser frem til at drøfte situationen nærmere med dem, siger han.

Problembarn

Problemerne med IC4-togene har været mange, og senest er det dørene, som har problemer med at lukke, og trinbrættet der ikke kan trækkes ind.

Desuden kører IC4-tog kører næsten ikke mellem København og Aarhus.

Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, tror ikke på IC4-løsningen.

- IC4 kommer aldrig på sporet. Det eneste rigtige vil derfor være en kontrolleret udrangering, siger han til Jyllands-Posten.

Minister: Togene kan ikke blive rygrad

Socialdemokraterne og SF er også trætte af IC4-toget.

- Jeg er helt enig i de betragtninger om IC4 togene, som Venstres transportordfører fremsætter i dag, siger transportministeren.

DSB skal i år afgøre IC4-togenes fremtid og fremlægge planen for Folketinget, siger han.

- Her er det meget vigtigt for mig, er at man forholder sig realistisk til IC4-togene. Passagererne har ikke brug for overoptimistiske planer, siger Hans Christian Schmidt.

- Jeg har noteret mig, at DSB selv har tilkendegivet, at man ikke forventer, at IC4 bliver rygraden i fremtidens trafik.

Transportministeren har inviteret Folketingets transportudvalg til møde med DSB inden sommerferien. Ved mødet skal parterne drøfte DSB's materiel generelt, og de vil også diskutere IC4, fastslår transportministeren.

- Der er i DSB-kontrakten afsat penge til indkøb af nyt materiel, og DSB er i gang med det arbejde, siger Hans Christian Schmidt.

/ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App