Regeringen kan underkende sygehusplan

Regeringen og Dansk Folkeparti kan meget vel ende med at underkende den sygehusstruktur, regionsrådet vedtager 16. marts.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det vurderer Poul Nødgaard (DF), der var med til at stifte Dansk Folkeparti, var partiets kommunalordfører under kommunalreformen og i dag er byrådspolitiker i Ringsted, skriver DAGBLADET Ringsted.

Han henviser til den seneste finanslov, hvor Dansk Folkeparti var parat til at underkende Region Midtjyllands sygehusstruktur. Her er der beskrevet nogle kritierier, som den kommende sygehusstruktur på Sjælland skal leve op til, hvis staten skal bidrage til betalingen.

- Hvis det ender i en beslutning i regionsrådet, der bygger på, at nogle borgmestre har slået sig sammen i en flok, så hovedsygehuset placeres helt ude i den ene side, så kan regeringen og Dansk Folkeparti med den tekst i hånden sige »Hov, hov! Den går ikke!« vurderer Poul Nødgaard.

Han forklarer, at regeringen og Dansk Folkeparti efter 16. marts vil vurdere, om regionsrådets forslag lever op til finanslovens kriterier.

- Gør det ikke det, indgår vi i forhandlinger med regeringen, og så er det op til politisk hold at vedtage en anden placering af sygehuset. Og hovedsygehuset skal i hvert fald ligge meget centralt. Kræfterne samler sig omkring Køge, men hvis det holder stik, vil jeg holde på, at det ikke lever op til kravene i finansloven, fastslår Poul Nødgaard.


Nyhedsoverblik