Regeringen giver boligejere lavere grundskyld

En ny skattelettelse til boligejerne kan kun mærkes i 2 kommuner i vores region. Selv her er der tale om småpenge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nogle boligejere har i årevis betalt for meget i ejendomsskat, fordi SKATs system til at vurdere ejendomsværdierne virker forkert.

Først fra 2017 kan det fejlbehæftede system ændres – og derfor vil skatteminister Holger K. Nielsen (SF) nu give en smule rabat på boligejernes ejendomsvurderinger. Ejendomsværdien bliver således i 2016 beskåret med 2,5 procent i forhold til den beregnede værdi.

På grund af skatteloftet, så får manøvren dog kun betydning for de færreste boligejere. Det viser beregninger, som Danske Bank har lavet for Ekstra Bladet.

Kun boligejere i 2 kommuner sparer

Beregningerne viser, at det med udgangspunkt i kommunens gennemsnitlige boliger kun er i Stevns og Ringsted Kommuner, at boligejerne vil få ekstra penge i lommen. Resten af kommunerne må undvære, viser beregningerne.

Det er da også kun småpenge, som boligejerne kan se frem til at modtage. I Ringsted vil en gennemsnitslig boligejer i 2016 spare 283 kroner, mens beløbet for en gennemsnitlig boligejer i Stevns vil være 247 kroner.

På landsplan er det kun 38 ud af landets 98 kommuner, at gennemsnitslige boligejere vil tjene på skatteministerens beslutning, viser tallene.