Reddere: Find en løsning med Falck

Fællestillidsmændene for de sjællandske reddere opfordrer Region Sjælland til at finde en ny ambulanceløsning sammen med Falck

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fællestillidsmændene for 3F-redderne opfordrer nu regionsrådet til at finde en fornuftig permanent løsning på ambulancedriften i Region Sjælland sammen med den nuværende entreprenør, Falck.

Det sker i et åbent brev til samtlige 41 medlemmer af regionsrådet, efter at svenske Samariten er ude af billedet som ny ambulance-operatør i regionen.

Dermed forsøger redderne at tale politikerne fra at gennemføre et nyt udbud af ambulance-opgaven.

Reddernes to fællestillidsmænd i regionen, Anders Sørensen og Morten Andersen, skriver til regionspolitikerne, at de først og fremmest henvender sig af hensyn til borgernes sikkerhed og tryghed og for hurtigt at få skabt ro på området.

- Den frustration, der er skabt i reddergruppen, vil blive yderligere forstærket, hvis der nu skal afventes et nyt udbud. Det vil give en søgning til andre områder med mandskabsmangel til følge, uanset hvem der ender med at blive ny operatør, hedder det i brevet.

Det er dog ikke noget, der bekymrer regionsrådsformand Kristian Ebbensgaard (V), skriver Dagbladet.

- Vi følger beslutningen fra forretningsudvalget, der lægger op til, at regionsrådet sender ambulancekørslen i nyt udbud. Vi skal sikre borgerne en god ambulancekørsel til en rigtig pris, og det har ikke været forretningsudvalgets vurdering, at man bare skal give Falck de 100 millioner kroner mere, som deres tilbud lød på, siger regionsrådsformanden til DAGBLADET Ringsted.