Razzia på restauranter

SKAT har været på årets første razzia på restauranter og pizzeriaer. Lige som tidligere år fandt de mange, der arbejder sort, derfor mener restaurationsbranchen, at der skal slås hårdere ned på snyderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næsten hver fjerde medarbejder, som SKAT traf på razziaen,var ulovligt ansatte.

- Jeg synes, det er rystende, at der er så mange små og mellemstore restaurationer, som ikke overholder reglerne, siger Allan Agerholm, formand for HORESTA i Region Hovedstaden, som er restaurationsbranchens fagforening.

- Det er selvfølgelig mange, men jeg vil også sige, at inden vi går ud i virksomhederne, så foretager vi en risikovurdering af hvem, kan der være problemer med, siger Merete Wadt, leder af kontrolafdelingen i skattecenter Køge.  

Se hele indslaget fra TV2 ØST herunder:
[video:flv:090406_razzia.flv]

Mange af de ulovligt ansatte, som er på kontanthjælp eller som er i landet ulovligt, gjorde ellers et ihærdigt forsøg på at slippe væk fra skattefolkene.

- Der er nogle, der opholder sig illegalt, som har vældig travlt med at komme ud gennem køkkenet eller hopper op på første sal og gemmer sig under en dyne, siger Merete Wadt.

Der var sågar folk, der sprang ud af vinduet, men som sprang lige i armene på politiet. Blandt dem var der gengangere, som SKAT har mødt på deres razzia sidste år. Dem mener restaurationsbranchen, der bør slås hårdere ned på.

- Selvom SKAT har sanktionsmuligheden at tage næringsbrevet væk fra virksomheden, så sker det i virkeligheden ikke. Det er så vidt jeg ved kun sket én gang. De virksomheder, der synder gentagne gange, dem skal man slå hårdere ned på, siger Allan Agerholm.

Uden næringsbrev kan de ikke længere drive restaurant. Der skal tre større sager til, før det kan komme på tale. SKAT mener ikke, at kritikken er berettiget.

- Det må jeg sige, at jeg ikke er enig i. Jeg synes, at SKAT gør vældig meget for at have fokus på de her modspillere og laver mange aktioner og rigtig meget kontrol, siger Merete Wadt.

Den strengeste straf i denne razzia er en bøde på 240.000 for at have haft ansat en illegal indvandrer i to år.