Rådhus til salg

Køb et rådhus. Det er tilbuddet fra hver anden kommune, som i de kommende år vil lukke en række rådhuse og samle forvaltningerne på færre adresser. Det viser en rundspørge fra Morgenavisen Jyllands-Posten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rådhus til salg.

Det skilt bliver nu rejst i hver anden kommune, som i de kommende år vil lukke en række rådhuse og samle forvaltningerne på færre adresser. Det viser Morgenavisen Jyllands-Postens rundspørge til de 66 kommuner, som blev lagt sammen ved kommunalreformen den 1. januar 2007.

- Det er en helt generel tendens. De gamle rådhuse blev typisk bevaret som udtryk for et politisk forlig mellem tre-fire-fem kommuner, som lagde sig sammen. Men nu kalder tiden - og økonomien - på effektivisering og på samling af aktiviteterne, og det ser vi overalt, siger cheføkonom Jan Olsen i kommunernes forening, KL.

I Skive Kommune er der ifølge borgmester Flemming Eskildsen (V) 3,5 mio. kr. at spare om året alene på medarbejdernes kørsel og arbejdstid, når kommunekontorerne i småbyerne Breum, Ramsing og Durup nedlægges.

- Vi spilder tid og penge på landevejene, og vi har erfaret, at end ikke borgerservice bliver brugt i de små byer. Og vi kan alligevel ikke have eksperter inden for alle områder siddende på hvert lille rådhus, siger Eskildsenborgmesteren til Morgenavisen Jyllands-Posten.