Rådgivning skaffer millioner til virksomheder

Millionerne ruller ind til virksomhederne i Region Sjælland. Ny ordning hjælper nemlig med at skaffe frisk kapital.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Gode råd er som bekendt ikke at kimse af.  

En række sjællandske virksomheder fået gevinst ved at være med i den offentlige ordning ”Kapital gennem Rådgivning”, der giver en hjælpende hånd med at skaffe frisk kapital.

Og der er tale om hele 75 millioner kroner. På trods af, at Region Sjælland har det næstmindste befolkningsgrundlag af landets fem regioner, har de sjællandske virksomheder fået tilbudt mere kapital end virksomhederne i landets øvrige regioner.

I Region Sjælland er det Væksthus Sjælland, der står bag ordningen.

-  Det har gjort en stor forskel for en række virksomheder. Sjællandske virksomheder har desværre generelt haft sværere ved at rejse kapital end virksomheder i andre regioner. Det skyldes bl.a., at sjællandske banker har været hårdt ramt af finanskrisen.Derfor har der stort behov for kapital til at dække efterslæbet. Tallene viser også, at sjællandske virksomheder har et stort potentiale. Det skal vi hjælpe med at få forløst, siger Mads Váczy Kragh, er er direktør i Væksthus Sjælland i en pressemeddelelse.

For at sikre tilstrækkelig kapital til de sjællandske virksomheder har Væksthus Sjælland i samarbejde med bl.a. Sparekassen Sjælland for nyligt oprettet erhvervsfonden Finance Zealand, der tilbyder op mod 500.000 kr. i ansvarlig lånekapital.

På landsplan har over 200 virksomheder enten fået lavet et finansieringstjek eller fået tilknyttet en kapitalcoach gennem ordningen. Det har samlet skaffet 215 mio. kr. i ny kapital.