¨

Råd vil have nye SKAT-medarbejdere ud af København

Arkiv Foto: TV ØST

Landdistrikternes Fællesråd vil have, at langt de fleste af de 2000 nye SKAT-medarbejdere skal ansættes udenfor hovedstadsområdet.

Regeringen har planer om, at SKAT skal ansætte 2000 nye medarbejde. Det fremgik, da Skatteminister Karsten Lauritzen (Venstre) i fredags satte ord på SKATs udformning frem mod 2020.

I forslaget ligger der også, at SKAT skal opdeles i mindre styrelser, og at i hvert fald en af dem skal placeres uden for København.

Det forslag ser Landdistrikternes Fællesråd positivt på, men de vil gerne have regeringen går endnu længere.

- Det er afgørende, at hovedparten af de op mod 2.000 nye medarbejdere bliver placeret uden for hovedstadsområdet, så vi sikrer, at regeringens ambitiøse udflytningsplan på den lange bane bliver cementeret og understøttet i en vedvarende proces, som bringer Danmark i bedre balance, siger formand for rådet Steffen Damsgaard i en pressemeddelelse.

Formanden vil nu forsøge at få sat et møde med skatteministeren i stand.

 

FAKTA: Sådan vil skatteministeren rydde op i Skat

Skat skal styrkes efter 10 års nedskæringer og skandalesager, som har omhandlet fejl i ejendomsvurderingerne og svindel med refusion af udbytteskat.

Her er skatteminister Karsten Lauritzens (V) plan for en hovedrengøring i Skat:

* Skat skal organiseres på en ny måde. Det betyder, at Skat får fire nye styrelser, hvilket betyder, at Skat fremover vil bestå af syv enheder.

* De tre kerneområder - ejendomsvurdering, inddrivelse og told - som står over for meget store og komplekse forandringer, etableres i løbet af 2017 som selvstændige styrelser.

* Derudover bliver der etableret en udviklingsstyrelse, som skal opbygge det nye skattevæsen over de kommende år.

* I starten af 2017 vil det blive vurderet, hvordan forretningsområderne skal organiseres, og om områder som personskatter, erhvervsskatter og motor også skal etableres som selvstændige styrelser.

* Skat skal tilføres flere ressourcer, og de samlede rammer øges med syv milliarder kroner frem mod 2020. Der skal blandt andet investeres i nye medarbejdere, nye it-systemer og styrkelse af den grundlæggende drift.

* Det betyder, at der skal rekrutteres cirka 2000 nye medarbejdere.

* Skattevæsnet skal fortsat være placeret i hele landet. Mindst én af de nye styrelser får til huse uden for hovedstadsområdet.

* Det skal være nemt og enkelt at betale den rigtige skat. Regeringen vil derfor styrke fundamentet for opkrævning af skatter og afgifter, og 1,5 milliarder kroner skal bruges til at styrke den grundlæggende drift i skatteforvaltningen.

Kilde: Skatteministeriet

/ritzau/

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App