Rabarber tærte

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Mads tager på jagt efter regionens gode råvarer,. Denne gang gælder det rabarber som bliver brugt som en del af maden, når Mads og David går i køkkenet og laver rabarber tærte

Her finder du råvarerne:

.

 Rabarber tærte

1 æg150 gr smør150 gr sukker300 gr mel

1 kg rabarber1 øko appelsin - skal og saft300 gr sukker½ dl calvados

2 æg 75 gr sukker1 tsk vanille sukker150 gr marcipan30 gr smør

¼ l fløde4 past. Æggeblomme100 gr sukker1 tsk vanille

Brug evt urter til pynt. Her citron verbena

Bland mørdejen og rør den godt sammen med hænderne,  til en glat dej.Smør bunden af kageformen godt og tryk dejen godt ud i formen.

Skær top og bund af rabarberne og hak dem fint.

Skyl grundigt og kog dem møre i en tykbundet gryde, tilsæt appelsin skal og saft, sukker og lidt calvados. Lad det simre og rør en gang i mellem

Riv marcipan groft i en skål, tilsæt sukker, 2 æg, appelsin saft og rør sammen. Tilsæt vanille sukker og blød smør. Rør det sammen og kom det ovenpå mørdejen. Bag 30 min ved 180 gr

Kom rabarbermassen ovenpå tærten

Pisk æggeblommer stive med sukker og vanille.Pisk en flødeskum  

Rør æggeblommerne sammen med flødeskummen og server den til tærtenPynt evt med lidt grønt

Du kan hente opskriften her

-->


Nyhedsoverblik