R: Udkantsområder mangler i trafikplan

R er forholdsvis positiv over for trafikudspil fra regeringen, men ønsker mere fokus på udkantsområder. Det kan ske med bedre rammevilkår for busser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Investeringer i jernbane og principbeslutningen om at indføre grønne kørselsafgifter er set med radikale øjne det bedste ved regeringens trafikplan. Det siger partiets trafikordfører, Johs. Poulsen, der dog frygter, at planen kan vride samfundet skævt.

- Investeringerne samler sig i hovedstadsområdet og i Østjylland. Hvis vi skal have Danmark til at hænge sammen, så skal der også investeringer til i yderområder. Hvis gamle fru Olsen og gymnasieeleven fortsat skal kunne bo i deres landsby, kræver det, at der er kollektiv trafik i de områder, siger Johs. Poulsen og peger på busser som den oplagte løsning.

Det skal ske ved at sikre bedre vilkår for de trafikselskaber, der driver busserne.

- Vi vurderer, at regeringen skal hjælpes til at forstå værdien af bedre rammevilkår for busdriften, siger Johs. Poulsen og tilføjer, at den store fokus på København og Østjylland også rammer erhvervslivet.

- Infrastrukturen på vejsiden skal også hænge sammen. Hvis man ikke har fødelinjerne til motorvejsnettet i orden, sælger man
også erhvervslivet i de områder, siger han.

De Radikale ser nu frem til at få sine synspunkter igennem i de forestående forhandlinger.

/ritzau/