Psykisk syge soldater snyder sig til fronten igen

Stadig flere danske soldater i Afghanistan går bogstavelig talt rundt som tikkende bomber. De er psykisk traumatiserede af krigsoplevelserne på tidligere missioner, men i deres iver efter at komme tilbage til krigsskuepladsen, snyder de sig uden om forsvarets egne psykologer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De spiller raske eller søger private psykologerDet fortæller flere soldater- og veteranorganisationer til Ekstra Bladet.- Soldater med psykiske problemer har det bedst ude på missionen. Der er kammerater og faste rammer.

Derfor vil mange af dem gerne ud igen. De undgår forsvarets psykologer og spiller raske, for ellers får de ikke lov til at komme af sted.

Når de så kommer hjem fra sådan en tur, så er det, at det kan gå rivende galt, siger Bjarne Hesselberg, der er formand for Danmarks største og ældste veteranorganisation, De Blå Baretter.

Selv om soldaterne er psykisk syge, så vil de gerne udsendes igen af forsvaret, fordi udsendelserne er deres liv og identitet, fortæller formand for Krigsveteraner og pårørende, Lars Christensen til Ekstra Bladet.

 /ritzau/