Psykisk syg fik ikke nødvendig behandling

Faderen til den psykisk syge mand, der i mandags blev skudt i benet af politiet, kritiserer nu Region Sjælland. Han mener ikke, hans søn fik den behandling, han havde brug for.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I mandags blev en 23-årig mand skudt i benet, da han gik til angreb på to politibetjente med en kniv. Jonn Meilestrup, der er far til den psykisk syge mand bebrejder ikke politiet, at de skød hans søn. Men han kritiserer nu psykiatrien i Vordingborg.

- Jeg er meget meget glad for at politiet fik stoppet ham. Det kunne jo være endt ganske forfærdeligt, og hvis ikke det var politiet, der havde været der, men nogle andre mennesker, så kunne det være resulteret i, at de blev slået ihjel, siger Jonn Meilestrup.

Jonn Meilestrups søn er psykisk syg. Han lider blandt andet af tvangstanker og forfølgelsesvanvid. Tre uger forinden var han indlagt på det psykiatriske hospital i Vordingborg, men blev udskrevet igen. Og det kom som et chok for familien.

- Jeg er rasende over, at man udskriver ham og fatter simpelthen ikke, at der er nogle ansvarlige, der kan finde på at udskrive en mand, som er så syg, siger Jonn Meilestrup.

Ifølge psykiatrien i Vordingborg er det ikke på grund af pladsmangel, at Jonn Meilestrups søn blev udskrevet.

- Vi kan ikke finde på at udskrive patienter på grund af pladsmangel. Det er altid dem som er bedst fungerende, som bliver udskrevet, siger Lisbeth Lund Pedersen, der er ledende overlæge i psykiatrien i Vordingborg,

Men Jonn Meilestrup er vred. Han mener ikke, at hans søn var rask nok til at blive udskrevet. Og den ledende overlæge afviser heller ikke, at der kan blive begået fejl.

- Jeg kan ikke gå ind i den konkrete sag. Men man kan jo altid skønne forkert i sager, siger Lisbeth Lund Pedersen.

Jonn Meilestrup har nu kun et ønske.

- Jeg håber på, at politikerne vågner lidt op og sørger for, at det ikke sker for nogle andre. Det her er fuldstændig uacceptabelt, siger han.