Psykiater: Vi kan forvente flere voldelige episoder

Psykiater Hans Henrik Ockelmann mener, at vi vil se flere tilfælde af alvorlige situationer begået af psykisk syge. Behandlingssystemet slår ifølge ham ikke til.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre gange har regionen i den seneste tid oplevet episoder, hvor personer, der er blevet beskrevet som uligevægtige er blevet anholdt af politiet efter at være kommet med alvorlige trusler.

I Ekstra Bladet vurderer psykiater Hans Henrik Ockelmann, at det langt fra er de sidste voldelige episoder, vi har set begået af den type gerningsmænd.  

For få sengepladser

Årsagen er ifølge psykiateren med 25 års erfaring og en bestyrelsesplads i Dansk Psykiatrisk selskab, at de psykiatriske patienter generelt ikke får den rigtige behandling i tide.

- Hvis vi ikke sadler om, så skal vi desværre til at vænne os til flere voldelige episoder med psykisk syge og i sidste ende flere drab, som vi har set på bosteder, siger han til Ekstra Bladet.

Konkret mener han, at flere psykisk syge bliver tabt, fordi der er for få sengepladser i psykiatrien.

- Jeg vurderer, at vi nu er kommet så langt ned i antal pladser, at det har en direkte konsekvens for det stigende antal patienter, som jeg ser, når de har begået kriminalitet, siger Hans Henrik Ockelmann til avisen. 

 

Ugens episoder