Protest: Unge nedlægger undervisningen

Flere studerende vil i dag nedlægge undervisningen på deres ungdomsuddannelser og gå på gaden i København for at demonstrere imod regeringens nedskæringer.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Planerne om besparelser på ungdomsuddannelserne mødes i dag med omfattende protester over hele landet. Det oplyser eleverne i en pressemeddelelse.

- Vi vil ikke finde os i, at Venstre sætter fremtidens samfund over styr. Uddannelse er en investering i vores samfund og ikke en undværlig udgift. Det vil betyde massive kvalitetsforringelser på vores uddannelser med fyring af undervisere, lukning af institutioner i landområder, manglende vedligeholdelser af bygninger og større klasser og hold, siger Veronika Schultz, der står i spidsen for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Unge fra Næstved og Vordingborg ventes af demonstrere

Også i vores region har flere ungdomsuddannelser meldt, at de nedlægger undervisningen og tager til København for at demonstrere.

Det drejer sig om ZBC-uddannelserne i både Vordingborg og Næstved, og muligvis også gymnasierne i samme byer. Nogle af stederne skal der dog først afholdes et stormøde, hvor eleverne skal stemme om, hvorvidt der er flertal for at gennemføre aktionen.

- Vi regner med, at størstedelen af de gymnasier, der afholder stormøder, ender med at nedlægge deres undervisning i morgen. Det betyder, at det bliver eleverne, der skal stå for undervisningen. Der er planlagt et spændende program på gymnasierne, hvor tidligere elever afholder lektiecaféer, der er workshops og oplæg om regeringens nedskæringer samt maling af bannere som forberedelse til de store demonstrationer, fortæller Veronika Schultz, som også er den såkaldte Uddannelsesalliances talsperson.

Det er netop Uddannelsesalliancen, der har indkald til demonstrationen i blandt andet København.

Uddannelsesalliancen er en sammenslutning af 38 organisationer fra fagbevægelsen, BUPL, Danske Studerenes Fællesråd og Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.