Private skal nedbringe ventetid på køreprøver

Justitsministeriet åbner nu op for, at politiet kan ansætte private til at hjælpe med køreprøverne. Det skal nedbringe de lange ventetider der lige nu er på køreprøver, blandt andet her i regionen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når politiet ikke magter opgaven, så lad de private komme til.

Sådan lyder signalerne nu fra Christiansborg, efter at kørelærerne siden 2005 har klaget over lange ventetider på teori- og køreprøver, simpelthen fordi politiet ikke har tid. En ventetid, der frustrerer kørerlærerne og tømmer tegnebogen og tålmodigheden hos eleverne. Det skriver DR.

- Som det er nu er det umuligt at få tid til teori- og køreprøve hos Sydsjælland og Lolland Falster Politi. Jeg har sendt elever til prøve i Svendborg og Ringsted. Og ventetiden kan nemt koste eleverne mellem 2.000 og 4.000 kr. ekstra, siger formanden for Vestsjællands Kørerlærer Forbund, Bjarne Frederiksen, til DR.

Men nu sker der noget. Justitsministeren har bedt Rigspolitiet om tilladelse til at ansætte ikke-politifolk til at assistere politiet med teori- og køreprøver. Det betyder, at de køreprøvesagkyndige fra det nu hedengangne statens bilinspektion atter kommer i spil og bag rattet hos eleverne.

Og Niels Rask, der i dag driver sin egen synshal i Slagelse, glæder sig til at hjælpe politiet.

- Jeg er klar! Jeg har gennemført tusindvis af køreprøver og vil på en måned kunne løse hele ventetiden i Vestsjælland, siger Niels Rask.

I følge formanden for Folketingets Færdselssikkerhedskommision Karsten Nonbo (V) vil der blive opslået en række stillinger som kan søges af køreprøvesagkyndige fra det tidligere statens bilinspektion, beredskabet, forsvaret og private kørelærere.