Private sagsøger bankTrelleborg

Selv om der i øjeblikket verserer en retssag - det såkaldte gruppesøgsmål - mod Sydbank, Fonden for bankTrelleborg og Finanstilsynet i forbindelse med bankTrelleborg-sagen, så har en række private aktionærer nu besluttet, selv at anmelde bankTrelleborg for svindel

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg har afleveret min politianmeldelse i dag (tirsdag, red) og jeg håber, at mange andre vil gøre det samme, siger Jens Delsin fra Nyborg til Sjællandske.

Selv om han også er med i Foreningen af Minoritetsaktionærer - og dermed også med i gruppesøgsmålet - så mener han, at den sag ikke er en garanti for, at han får alle sine penge igen. Ligesom han føler, at gruppesøgsmålet kan risikere at trække ud i årevis.

- Når man som privatperson gør krav gældende overfor navngivne personer i bankTrelleborg-bestyrelsen samt revisorerne, så kan retten ikke bare »tørre« sagen af på en tilfældig juridisk spidsfindighed eller lignende, mener han.

Han har derfor anmeldt alle de personer, som har underskrevet aftalen om børsprospektet. - Den bestyrelse, der sad i bankTrelleborg, har jo lavet en forsikring. Og eftersom Finanstilsynet jo har meddelt, at loven er blevet overtrådt i forbindelse med udarbejdelsen af børsprospektet, så kan jeg jo konstatere, at jeg - og alle andre aktionærer - er blevet bedraget.

Den spektakulære Stein Bagger-sag spiller ifølge Jens Delsin også en rolle:

- Der er ingen tvivl om, at Stein Bagger-sagen vil dræne bagmandspolitiet for rigtig mange resurser, så derfor tror jeg desværre, der går meget lang tid før gruppesøgsmålet afsluttes, siger han til Sjællandske.