Premiere i aften på TV2 ØST: Præstens Lektie

Har homoseksuelle ret til at blive viet i kirken? Bør døende kunne få aktiv dødshjælp? Hvad er rigtigt og forkert, når det gælder abort, skilsmisse, selvmord?

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

TV2 ØST spørger regionens præster i det nye debatprogram ”Præstens Lektie”. Se programmet i aften 22.45 efter de sene nyheder.

Vært på programmet er Rasmus Birkerod, der tidligere er kendt som nyheds- og sportsvært her på stationen.

- Jeg vil trække energien og passionen fra sporten ind i et trosprogram. Hvorfor hulen skal kirke-tv altid være så langtrukken. Jeg håber, at min interesse for livsanskuelse kan smitte af på andre. Tro, religion, eksistentielle spørgsmål er fantastisk at debattere, siger Rasmus Birkerod, der sammen med holdet bag programmet har arbejdet i et stykke tid på at forberede premieren.

- Homo-debatten sidste år gav mig ideen til det her. En måling viste, at 35 procent af de danske præster var imod at vie homoseksuelle i folkekirken. Debatten viste, at livsanskuelsen blandt folkekirkens præster er så grundlæggende forskellig, at der er masser af stof til et debatprogram, der er relevant for almindelige menneskers hverdag, siger Rasmus Birkerod.

Det nye program, ”Præstens Lektie”, har hver torsdag aften to præster i studiet til debat om aktuelle emner i regionen. Derudover skal de blandt andet gøre rede for, hvad der er deres største tvivl i forhold til den prædiken, de skal holde den følgende søndag i kirken.

- Det kommer jeg til at tage helt bogstaveligt. Sidst i udsendelsen kårer jeg simpelthen den præst, der har været den bedste tvivler, siger Rasmus Birkerod, der privat har stor interesse for tro og religion. Han har boet i Israel og besøger jævnligt landet som rejseleder.

Til trods for halvtomme kirker mange steder i regionen, vurderer Rasmus Birkerod, at der er stor interesse for trosstoffet. 

- Jeg vil hævde, at antallet af troende intet har at gøre med antallet af kirkegængere. Tværtimod. Min påstand er denne: Vi tror, vi søger, vi tvivler mere end nogensinde før. Jeg tror selv på Gud. Men jeg kommer sjældent i kirke. Sådan tror jeg rigtig mange af os har det. Nu forsøger vi at trække det hverdagsrelevante ud af kirkens rum og ind i et tv-studie. Nu gælder det livsanskuelse. Jeg glæder mig, siger værten.

Programmet har premiere klokken 22.45 efter de sene nyheder torsdag den 16. januar.

<p>&nbsp;I Præstens Lektie diskuterer to af regionens præster både aktuelle begivenheder og nogle af de helt store spørgsmål</p>