Praktiserende læger i Region Sjælland får deres egen professor

De praktiserende læger i Region Sjælland skal opfordres til at forske endnu mere og derfor bliver en professor i almen medicin nu ansat for at styrke den regionale forskning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Region Sjælland ansætter nu en professor i almen medicin fra 1. september.

John Brodersen kommer til at få et særligt ansvar for den regionale almenmedicinske forskning og ansættelsen er også for at tiltrække nyuddannede læger til området, lyder det i en pressemeddelelse.

John Brodersen bliver professor for alle de praktiserende læger i hele Region Sjælland, og han skal være med til at skabe et forskningsmiljø i den sydlige ende af regionen i Nykøbing Falster, hvor visionen er, at forskning og klinisk arbejde i almen medicin skal kombineres.

Læger kan søge vejledning

Den nyansatte professor kan potentielt komme til at vejlede alle regionens 550 praktiserende læger, der er fordelt på omkring 350 praksis, og det kan lægerne være helt trygge ved, skriver Region Sjælland. John Brodersen har netop modtaget Magda og Svend Aage Friedrichs Nordiske Pris i forbindelse med Nordisk Kongres 2015 i Göteborg.

Professoren har blandt andet forsket i de psykosociale konsekvenser hos personer, der har fået et falsk positivt svar ved screening for kræftsygdomme og John Brodersens undersøgelser og undervisning er blandt andet fokuseret på forebyggelse, risiko og screening med specielt fokus på, hvordan raske personer bliver utilsigtet gjort til patienter af sundhedsvæsenet.