¨

Præstøkvinde flyver hjem fra Japan

Foto: TV ØST

Det er lykkedes 20-årige Solvej Knudsen fra Præstø at få et fly hjem fra Japan torsdag. Faren for atomkraftudslip tæt på Tokyo er blevet for stor.

20-årige Solvej Knudsen fra Præstø forsøger at komme hjem fra Japan. Hun har boet i Tokyo i ni måneder for at træne kampsport, men nu vil hun hjem. Og i løbet af dagen er det også lykkedes. Allerede i morgen eftermiddag er hun hjemme igen i god behold.

- Jeg er lettet, det er det bedste for alle parter, både mig og alle dem, som bekymrer sig om mig. Min far har været helt færdig, så det bliver godt at komme hjem, siger Solvej Knudsen til TV2 Øst.

Solvej Knudsen forklarer, at mange af hendes udenlandske venner allerede er taget hjem fra Japan og bekymret ringer og beder hende tage afsted, ligesom hun oplever flere japanere flygte ud af Tokyo, som ligger cirka 250 kilometer fra det atomkraftværk, hvor reaktorerne sætter ud.

Det danske udenrigsministerium fraråder indrejse i Japan, men har ikke som Frankrig rådet sine borgere til at forlade landet. Men man følger situationen time for time og har her til morgen dansk tid opdateret sin rejsevejledning, hvori man opfordrer danskere, der er bosiddende i Japan til at registrere det hos ambassaden, hvis de rejser ud af Japan.

Det gør Solvej Knudsen altså nu, og hendes mor og to brødre, som var ovre at besøge hende, da jordskælvskatastrofen indtraf, flyver hjem som planlagt på fredag.

01:47 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App