Præster opfordrer til kirkeaktion

275 præster og teologer har underskrevet en erklæring, hvor de tager afstand fra aktionen i Brorsons Kirke. Sognepræst Ingrid Salinas fra Terslev finder magtanvendelsen frastødende.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kirken skal være et sted, hvor man kan søge fred. Det mener 275 præster og teologer, der fredag har underskrevet en erklæring, hvor de tager afstand fra aktionen i Brorsons Kirke og opfordrer danskerne til at gå i kirke på søndag.

- Det støder mig for kirken er et helligt rum, siger Ingrid Salinas fra Terslev, der i dag underskrev protesten på nettet.

- "Gå i kirke på søndag" er en stilfærdig markering af, at vi fortsat ønsker en kirke i vort samfund, hvor ethvert menneske kan søge fred og blive behandlet med værdighed, siger medinitiativtager Hanne Marie Houkjær i en pressemeddelelse.

- Kirken er fredens sted. Man lægger sine våben i våbenhuset, før man går ind i kirkerummet. Da væbnet politi natten til torsdag blev sendt ind til sovende børn og kvinder for at rydde Brorsons Kirke, nåede vi et nyt lavpunkt for forråelse og mangel på menneskelighed i vort samfund, siger hun.

På søndag prædikes i alle landets kirker over bibelteksten Tempelrensningen. Den handler om, at Jesus kom til Jerusalem og blev vred over, at tempelpladsen var fyldt med kræmmere og handelsfolk.

/ritzau/