¨

Postkort fra politiet

Foto: TV ØST

Masser af bilister på Lolland og Falster får i disse dage postkort fra politet. En ny kampagne skal forebygge spritkørsel.

Som regel er det familie og venner, der sender postkort. Men for tiden er det lovens lange arm, der sender hilsener på Lolland og Falster.


Siden nytår har politiet fredag og lørdag sat postkort i forruden på biler, der holder parkeret ved koncerter og fester, med budskabet om, at man ikke skal køre i spirituspåvirket tilstand.


- Det er en god måde at angribe problemet på fra en anden vinkel. At forebygge i stedet for at samle stumperne op, når uheldet er sket, siger politiassistent Kent Edvardsen, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.


Baggrunden for kampagnen er, at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har lavet en undersøgelse af færdselsuheld, hvor spiritus er indblandet. Den viser en overvægt af sprituheld fredag og lørdag. Problemet er størst på Lolland og Falster.


- Det er en god ide, for spritbilisme er farligt, og det er hensigtsmæssigt at forebygge det, lyder det fra Cheila Jensen fra Nykøbing Falster, en af dem, der fik et postkort på forruden fredag aften, da politiet var på pletten ved en koncert i byen.


En anden bilist synes også godt om ideen.


- Selvom folk jo burde vide det selv. Men når musikken spiller og alle drikker øl, kan det være svært at bestille en danskvand, mener Margit Pedersen fra Nørre Alslev.


Til sommer vil politiet evaluere postkortprojektet og undersøge, om det har haft den ønskede effekt og nedbragt antallet af spiritusrelaterede færdselsuheld.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App