¨

Postkasser: Ingen konsekvenser i første omgang

Foto: TV ØST

Nytårsmorgen skal din postkasse stå placeret korrekt ved vejen. Ellers risikerer du, at posten ikke længere bliver leveret. Men har du ikke nået det, så kan du godt tage den med ro i første omgang.

Er postkassen ikke hvor den skal være 1. januar, får du nemlig først en påmindelse fra postvæsenet, og først hvis det ikke hjælper, bliver du politianmeldt.

Præcis hvor strengt eller lempeligt reglerne vil blive håndteret, er endnu uafklaret. Det er heller ikke afklaret, hvor lang tid der går, før Post Danmark skrider til advarsler og returnering af post, skriver Bolius.dk.
Men det ligger fast, at du risikerer, at posten bliver returneret.

- Postbuddet er ikke forpligtet til at levere post, hvis der ikke er en korrekt opstillet postkasse. Ligeledes risikerer borgeren i sidste instans at få en bøde, hvis der ikke opstilles en korrekt placeret postkasse, og man ikke har fået dispensation, fastslår kommunikationsmedarbejder i Trafikstyrelsen, Anders Wiese Hooge overfor Bolius.dk.

Det er heller ikke afklaret, hvor stor en bøde kan blive. Formand for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær, stiller sig dog tvivlende over for bøde-sanktionen.

- Jeg er da spændt på at se, om politiet virkelig vil bruge resurser på at forfølge dem, der ikke sætter postkassen op, siger han til Bolius.dk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App