Post og ammunition (20. maj)

Der skal reservedele, mad, toiletpapir, kugler, lidt nyt hjemmefra og meget meget mere til for at hverdagen fungerer for soldaterne i Afghanistan. I dag kigger vi på, hvordan det hele kommer sikkert frem til soldaterne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et fragtfly lander i lufthavnen i Camp Bastion. En time efter landing skal det være væk igen så medarbejderne fra NSE - den nationale støtteenhed fra Vordingborg - har travlt med at få tømt flyet. I dag er det fyldt med ammunition og den længe ventede post.

Flyet er tømt og nu skal det en tur til Kandahar og hente flere forsyninger. Imens bliver fragten kørt ind i den danske lejr. Her bliver posten sorteret og ammunitionen bliver pakket om, så den kan komme ud til frontlinien.

En af de helt store opgaver for NSE er at vedligeholde kampvognene, så de altid virker. De kan være fatalt, der er noget der ikke fungerer i en kritisk situation. Og når de kører rundt i den afghanske ørken, kommer der sand ind overalt. Så der er nok at tage fat på for mekanikerne.

Når først forsyningerne er i Camp Bastion skal de videre ud til soldaterne. Det sker i lastbiler med eskorte fra en helt særlig enhed, hvis opgave er at beskytte lastbilerne undervejs. Der skal være folk til at svare igen hvis konvojen bliver angrebet og der skal være folk til at beskytte både forsyninger og mandskab, hvis en af bilerne kører på en vejsidebombe. Så det er en lang række af køretøjer der forlader Camp Bastion for at køre ud på de usikre afghanske veje.

<p>Der skal reservedele, mad, toiletpapir, kugler, lidt nyt hjemmefra og meget meget mere til for at hverdagen fungerer for soldaterne i Afghanistan.