¨

Portører i Aarhus sympatistrejker med Sjælland

Foto: TV ØST

Portørerne på Aarhus Universitetshospital har valgt at strejke i sympati med deres sjællandske kolleger. De er utilfredse med en ændring af arbejdsopgaverne.

En stor del af portørerne på Aarhus Universitetshospital i Skejby har her til formiddag valgt at nedlægge deres arbejde frem til i morgen tidlig.

Det fortæller portør Dan Meier til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Strejken skyldes ifølge Dan Meier, at portørerne er utilfredse med udsigten til væsentlige ændringer i deres arbejds- og lønvilkår. Samme situation udspiller sig lige nu på blandt andet sygehusene på Sjælland, hvor flere hundrede portører har nedlagt arbejdet:

- Vi strejker i sympati med vores kollegaer på Sjælland og Sønderjylland, fordi vi kan se, at det er samme proces, vi skal til at igennem, siger Dan Meier.

- Vi vil bare gerne behandles ordentlig i den her sag.

Skal være serviceassistenter

Portørernes primære opgave består i at transportere folk fra for eksempel en afdeling til en operationsstue, men en ændring i arbejdsopgaverne kan betyde, at de også fremover skal varetage for eksempel rengøringsopgaver.

Ligesom det er tilfældet på Sjælland er der planer om, at portørerne på sygehuset i Skejby i fremtiden skal overgå til at være serviceassistenter, og Nykøbing Falster står først for som pilot på projketet. Ændringen indebærer blandt andet, at portørerne ikke får samme aften- og weekendtillæg, som er gældende i dag.

Arbejdsnedlæggelse i Skejby fortsætter indtil i morgen klokken syv, hvor portørerne igen samles til et fagligt møde.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App