¨

Portører: Bægeret er fyldt

Foto: TV ØST

Portørernes hovedkrav i overenskomststridig arbejdsnedlæggelse på Region Sjællands sygehuse er, at pilotprojektet på Nykøbing Falster sygehus sættes i bero.

Portører på sygehusene i Region Sjælland har nedlagt arbejdet. I en pressemeddelelse kommer de nu med en uddybende forklaring på den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse.

Hovedårsagen er et pilotprojekt på Nykøbing Falster sygehus, som er en del af det serviceassistentprojekt, regionen er i gang med at udrulle på sygehusene.

Portørerne føler sig kørt ud på et sidespor ved, at det kun er serviceassistenter, der kan indgå i pilotprojektet i Nykøbing.

De peger desuden på, at regionen vil lave eksterne stillingsopslag på uddannelsesstillinger med jobgaranti efter uddannelsen som serviceassistent, hvis uddannelsesholdene ikke kan fyldes op. Derfor frygter de at risikere at miste deres job på grund af manglende arbejde.

Herudover ønsker portørerne at komme til at tale med regionsrådspolitikerne, så de selv kan gøre rede for, hvad det er, der er ved at ske ude på regionens sygehuse.

Portørerne kalder situationen på Nykøbing Falster sygehus grotesk og melder om, at det psykiske arbejdsmiljø er helt i bund.

Det er fagforeningen FOA, der har udsendt pressemeddelelsen, hvori det også nævnes, at det er uvist, hvornår portørerne vælger at genoptage arbejdet.

Repræsentanter for FOA-afdelingerne havde tirsdag eftermiddag møde med regionen, hvor man drøftede og aftalte nødberedskab på de berørte sygehuse.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App