Politisvigt presser minister

Justitsminister Brian Mikkelsen (K) skal på onsdagens møde om politireformen redegøre for skjulte politisvigt i Midt- og Vestsjællands politi.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brian Mikkelsen kommer under hårdt pres, når han onsdag formiddag holder det første opfølgningsmøde, efter forligskredsen for kort tid siden skød ekstra 843 millioner kroner ind i politireformen.

Både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti forlanger nemlig svar på, hvorfor 26 sager om politisvigt hos Midt- og Vestsjællands Politi ikke blev nævnt i en redegørelse om politisvigt i forbindelse med politireformen. En redegørelse, der blev udarbejdet efter presseomtale af en række sager, hvor politiet for eksempel ikke rykkede ud til overfald eller igangværende tyverier.

DF's retsordfører Peter Skaarup kræver, at alle svigtsager bliver lagt frem på bordet én gang for alle. Og partiet vil også have undersøgt om, der ligger sager i ministeriet, som er blevet overset. 

- Det er alvorligt og utidigt, at der er noget, der ikke er med, når man laver en redegørelsen om svigtsager. Politikredsene må igen fortælle, om der ligger nogle sager i skufferne, for alt skal frem. Ligger der noget i ministeriet, skal det også frem. Der skal ikke komme mere om et halvt år, for vi skal have det fulde billede af, hvad der gik galt med politireformen, siger Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti