¨

Politisk opbakning til røveriplagede butikker

Foto: TV ØST

De danske butikker skal kunne sige nej til kontanter for at undgå røverier.

De danske butikker skal kunne sige nej til kontanter. Det mener Venstres medlem af Folketingets Retsudvalg, Karsten Nonbo fra Næstved.

Dermed bakker han op om et forslag fra Dansk Erhverv, der organiserer detailhandlen i Danmark. Det fortæller DR Sjælland.

Røverier om aftenen er en voksende plage for dagligevarebutikkerne. Men hvis kunderne kun kunne betale med kreditkort inden for den sidste del af åbningstiden, ville der ikke være noget at komme efter for røverne, lyder argumentet.

- Da butikkerne alligevel har fået udvidet åbningstiden om aftenen, ser jeg ikke noget problem i, at den kun gælder for Dankortkunder og ikke kontantkunder. Der er jo tale om et liberalt erhverv, og det er butikkerne, der selv skal leve med risikoen for, at kunderne holder op med at komme, siger Karsten Nonbo til DR Sjælland.

Det er en paragraf i betalingstjenesteloven, der sikrer, at borgerne altid skal kunne betale med kontanter.

Og den lov, skal der ikke ændres ved, lyder det fra flere sider i Folketinget.

- Det vil være alt for bøvlet for kunderne, hvis man ikke kan betale med kontanter, siger Dansk Folkepartis erhvervsordfører Colette Brix, der er opstillet i Sydsjælland.

Erhvervsordfører for Socialdemokraterne Orla Hav er enig:

- Vi lever i et samfund, hvor forbrugerne har nogle rettighederne, og en af dem er, at de skal kunne betale med almindelig gangbar mønt, fastslår han.

I TV Avisen i aftes fik idéen om kontantløse butikker også tommelfingeren nedad fra Karsten Nonbos partifælle i Venstre, erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen. Dermed bliver det svært for Dansk Erhverv at få forslaget realiseret. Men Nonbo er alligevel parat til at arbejde videre med idéen, hvis han får en henvendelse fra organisationen, siger han.

Ifølge en opgørelse, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har lavet for DR Sjælland, er det kl. 19, der er det mest almindelige tidspunkt for røverier mod forretninger.

Et af de aftenrøverier, som politiet efterforsker lige nu, skete i Tølløse, hvor maskerede mænd overfaldt to Fakta-ansatte omkring lukketid.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App