Politisk flertal bag supersygehus i Køge

26 ud af 41 medlemmer. Et flertal i regionsrådet har placeret fremtidens sygehuse i på landkortet i region Sjælland. Køge vinder supersygehuset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politikerne i Region Sjælland mener, at regionens kommende hovedsygehus skal placeres i Køge. Det er en skandale, mener to skuffede borgmestre.

- Det er da løgn, siger Ringsteds borgmester Niels Ulrich Hermansen (Venstre) til TV2 ØST.

- Det er et dårligt forlig, siger Næstveds socialdemokratiske borgmester Henning Jensen til TV2 ØST.

Anderledes glæde kan man opleve i Køge.

- Nu kommer Køge på landkortet, siger viceborgmester i Køge, Dora Olsen (O).

Politikerne i Region Sjælland indgik søndag aften et forlig, der placerer det kommende sjællandske hovedsygehus i Køge. Bag aftalen står et flertal i Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre. 26 af regionsrådets i alt 41 medlemmer står bag forliget. 

Forligspartierne er enige om at anbefale en sygehusplan med fire akutsygehuse i Nykøbing Falster, Slagelse, Holbæk samt i Køge, der som nævnt skal udbygges til et hovedsygehus.

Når Køge Sygehus står udbygget, vil det indeholde cirka 930 senge. Regionsrådet skal tage den endelige beslutning 16. marts.

Sygehusene i Roskilde og Næstved bliver til små nærsygehuse. 

Det er dog ikke i alle partier, der er fuldstændig opbakning til planerne. Ifølge sn.dk kan den konservative gruppeformand, Christian Wedell-Neergaard, ikke tilslutte sig aftalen i modsætning til sine to gruppefæller. Også Venstres Kirsten Devantier er ifølge sn.dk. imod aftalen.

SF besluttede søndag at stå uden for forliget. Partiet håber ifølge sn.dk stadig på et alternativt flertal bag
Næstved-løsningen - blandt andet ved hjælp af de medlemmer fra andre partier, som ikke kan gå ind for den aftale, deres gruppeformænd har indgået.