Politisk aftale: Sommerhusejere kan tjene flere penge på udlejning

Bredt politisk flertal er enige om at hæve bundfradraget for sommerhusudlejning. Nyt fradrag er 40.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sommerhusudlejere kan se frem til ekstra penge i kassen. Et bredt politisk flertal er nemlig blevet enige om at hæve bundfradraget for sommerhusudlejning fra 21.400 til 40.000 kroner. De første 40.000 kroner i lejeindtægter vil altså være skattefrie for sommerhusejerne.

- Vi er blevet enige om næsten at fordoble sommerhusfradraget til 40.000 kroner. Når vi fordobler sommerhusfradraget, så tror jeg, der vil være en langt større motivation for sommerhusejerne til at leje deres sommerhus ud. Jeg tror, det vil betyde nærmest en eksplosion i udlejning af sommerhuse. Det vil sige, at vi får flere udenlandske turister til Danmark, som skaber øget handel hos den lokale købmand og restaurant, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) til DR Nyheder.

Dansk Folkeparti glæder sig over, at aftalen vil gælde med tilbagevirkende kraft, så det allerede bliver fra i år, at de første 40.000 kroner i lejeindtægter vil være skattefrie for sommerhusudlejerne.

- Det er en skattelettelse, som gør det mere attraktivt for dem, der har et sommerhus i Danmark, at leje det ud. Vi får flere turister til Danmark, og mange af dem er også udenlandske turister, det er især tyskere, nordmænd og hollændere, og det betyder selvfølgelig også, at vi får flere arbejdspladser i Danmark, siger erhvervsordfører Hans Kristian Skibby (DF) til DR Nyheder.