Politimand dømt for at stjæle bøder fra bilister

En betjent er i Retten blevet dømt for at stjæle bødepenge fra udenlandske bilister. Straffen er samfundstjeneste og tre måneders betinget fængsel.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

"Har lige stoppet en polsk mand til et kilo," lød kodet besked fra politimand, der lagde bøder i egne lommer.

I en stribe tilfælde stak en politimand bøder fra udenlandske bilister i egne lommer, fastslår Retten i Næstved fredag i en dom.

16 gange beholdt han bødepengene, hvilket ifølge retten er underslæb og magtmisbrug. Den 35-årige politimand har kun tilstået at have gjort det i fem tilfælde.

Straffen er samfundstjeneste

På trods af de mange forhold undgår betjenten fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at skulle tilbringe tid i et fængsel.

Straffen på tre måneder er nemlig blevet gjort betinget af, at han udfører samfundstjeneste i 80 timer.

Årsagen til kriminaliteten var økonomiske problemer, har han fortalt.

- Alting var ad helvede til. Vi kunne dårligt betale huslejen til sidst, sagde han under en afhøring i retten.

I kodesprog fortalte han sin kæreste om indtjeningen. "1500 grønne ærter fra en tyrkisk mand," står der i en af de mange sms-beskeder, han sendte til kvinden.

"Har lige stoppet en polsk mand til et kilo" og "elsker dig 2000 gange" lød andre triumferende beskeder til hjemmefronten.

Kæreste pressede på

Den tidligere kæreste på 36 år pressede på for den ulovlige indtjening, mener retten, og hun er idømt 40 dages betinget fængsel for tilskyndelse til kriminaliteten. Undervejs i sagen har hun nægtet sig skyldig.

Betjenten er desuden dømt for to tilfælde af brugstyveri - det vil sige, at han stjal en patruljevogn, da han begav sig ud på den særprægede form for tjeneste.

/ritzau/