Politikreds skærer over 25 stillinger væk

Midt- og Vestsjællands Politi vil fjerne 25-28 stillinger, og det bekymrer fællestillidsmand Preben Viggo Nielsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det virker besynderligt, når jeg erfarer, at der skal fjernes 25-28 stillinger alene hos Midt- og Vestsjællands Politi, når vi i forvejen savner de 50-60 mand, som vi skal afgive til bevogtning og grænsekontrol. Der bruges mange kræfter på de opgaver uden for vores område, og det sætter yderligere trumf på manglen på politifolk, lyder det fra Preben Viggo Nielsen, fællestillidsmand for kollegerne ved Midt- og Vestsjællands Politi i Holbæk, Odsherred og Kalundborg.

Det skriver Sjællandske.

Fællestillidsmanden er bekymret over situationen. Også fordi der ikke er udsigt til, at den forbedres.

Den er faktisk så alvorlig, at det ikke længere er muligt at afspadsere de mange overarbejdstimer, der efterhånden er oparbejdet. Der udbetales i stedet overarbejdspenge.

- Vi holder fanen højt, for vi kan lide vores job, men ingen skal tro, at det ikke går ud over arbejdet, hvor det nu handler om en daglig prioritering af opgaverne. Der er sager, som får lov til at vente længere end tidligere, men borgerne mærker ikke direkte mandskabssitua­tionen, fordi beredskabet har høj prioritet, siger Preben Viggo Nielsen til Sjællandske.

Tale om en misforståelse

Hos ledelsen i Midt- og Vestsjællands Politi mener stabschef Niels Henrik Larsen, at de fleste besparelser kan findes uden nedskæringer.

- Det er en misforståelse, hvis man tror, at vi mangler 50-60 mand plus 25-28 mand. Det er ikke tilfældet. Ved starten af året kunne vi se, at der i vores budget mangler 13 mio. kr. at drive politikreds for, og oversætter man det beløb til årsværk, svarer det til, at vi kommer til at mangle 25-28 politifolk i fremtiden. De 50-60 mand er politifolk, der er afsat til at hjælpe ved terrorbevogtning og grænsekontrol, og det er landspolitisk vedtaget og en kendt problemstilling, siger Niels Henrik Larsen til Sjællandske.