Politikreds går på facebook

Sydsjællands- og Lolland-Falters Politi er som en af landets første politikredse nu tilgængelige på facebook.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra og med i tirsdag den 1. marts er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at finde på det socaile medie facebook.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

- Tilbage i foråret 2013 gik vi på Twitter. Det var en ny verden vi i begyndelsen udforskede med både spænding og forsigtighed. Men det viste sig hurtigt at være et godt arbejdsredskab og en god måde at skabe kontakt til borgerne. Så vi har så at sige trådt vores sociale mediers barnesko med Twitter, og er nu klar til at udbygge området, siger politidirektør Lene Frank i pressemeddelsen.

Vi har så at sige trådt vores sociale mediers barnesko med Twitter, og er nu klar til at udbygge området, siger politidirektør Lene Frank.

Naturligt næste skridt

Politidirektøren forklarer, at det er et naturligt skridt for politikredsen nu også at være tilstede på facebook.

- De sociale medier udgør jo en stadig større del af kommunikationen her i landet, og vi vil gerne møde borgerne i øjenhøjde de steder, hvor borgerne selv vælger at være til stede. Og så vil vi gerne have, at borgerne opfatter os, som en moderne institution med en åben og tilgængelig kommunikation. Dette er en oplagt mulighed med Facebook, fastslår Lene Frank.

Hvor politiets tilstedeværelse på Twitter i høj grad drejer sig om her og nu-oplysninger, så vil politkredsen i højere grad bruge facebook til at give en lidt dybere forklaring eller rådgivning og vise politikredsens ”ansigt”.
 

Nå ud til flere

Samtidig skal tilstedeværelsen på facebook sikre, at politiet i for eksempel en krisesituation kan nå ud til flest muligt med vigtig information.

Facebooksiden vil blandt andet blive brudt til præventive opslag, varsling af forskellige kontroller og kampagner, gode råd, afgørelser i udvalgte sager fra retterne, efterlysninger, hittegods, job i politiet, kriseinformationer og et par anekdoter og finurlige historier fra politiets hverdag.

Det vil ikke være muligt at foretage anmeldelser af ulovlige forhold via Facebook. Her er det fortsat enten politikredsens servicecenter på tlf. 114 eller evt. politiets hjemmeside, der skal bruges.