Politikerne vil undersøge direktører fra Roskilde-krakket

Nu vil et politisk flertal til bunds i sagen om to Roskilde Bank-direktører, der blev anmeldt til Finanstilsynet for mulig insiderhandel af bankens bestyrelsesformand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De to direktører kunne hver hæve omkring 12 mio. kr. efter at have indløst deres aktieoptionsprogrammer to måneder før bankens kollaps.

Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti bakker op om en redegørelse, der skal skabe klarhed over myndighedernes ageren efter den opsigtsvækkende anmeldelse, der tikkede ind hos Finanstilsynet allerede i december 2008. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.
 

- Det skal undersøges til bunds. Det nytter ikke noget, at vi går den letteste vej. Vi er nødt til at finde ud af, hvad der er hoved og hale i den sag,« siger Colette Brix, erhvervsordfører i Dansk Folkeparti.
 

Opfattelsen deles af erhvervsordfører Jacob Jensen fra Venstre, der går ind for, at mest mulig information fra Finanstilsynet offentliggøres:
 

- Åbenhed og offentliggørelse bør være udgangspunktet. Det vil kunne afmystificere mange sager. I denne sag kan det godt være, at Finanstilsynet har handlet efter bogen. Men det ved vi ikke. Derfor vil vi også gerne have en redegørelse.
 

Også Socialdemokraterne mener, at man bør undersøge sagen til bunds.