Politikere vil bevare kaserner

Flere af forsvarets tjenestesteder, herunder Flådestation Korsør, er blevet truet med lukning, men op til næste uges forhandlinger om besparelser i forsvaret lover forsvarspolitikerne, at de vil gå langt for at holde liv i soldaternes arbejdspladser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) har fastholdt, at hun ikke vil kommentere forhandlingerne offentligt, men siger nu til Jyllandsposten:

- Jeg ved godt, at det har været oppe at vende i pressen, at vi både skulle nedlægge kaserner, flådestationer og flyvestationer. Men jeg vil sige det på den måde, at det er vigtigt for mig med den folkelige forankring over hele landet.

På spørgsmålet, om hun kan garantere, at regeringen ikke nedlægger kaserner, svarer ministeren:

- Det er vigtigt for regeringen, at der er folkelig forankring over hele landet. Og i den forbindelse er det selvfølgelig også vigtigt, at forsvaret er repræsenteret i forskellige dele af landet.«

Major Henrik Jedig Jørgensen, konstitueret chef for Center for Militære Studier ved Københavns Universitet, advarer om, at kasernernes overlevelse kan skade Danmarks missioner i udlandet. Til Jyllandsposten siger han:

- Hver krone til udkantsdanmark er en krone mindre til de internationale missioner. Det kan gå ud over forsvarets kampkraft.