¨

Politikere tager Falck-stress med ro

Foto: TV ØST

Politikerne i Region Sjælland er alarmerede over nødråb fra Falck-reddere, der mener at de er alt for pressede i deres hverdag.

Hverken Jens Ravn (V), der står i spidsen for udvalget, der holder øje med ambulancekørslen, eller Susanne Lundvald (S), som er næstformand i udvalget og ditto for Region Sjælland, er urolige over Falck-reddernes pressede arbejdsforhold. Det skriver DAGBLADET Roskilde.
 
De er helt trygge, når regionsdirektør i Falck Sean Bisgaard forsikrer, at patienternes sikkerhed på intet tidspunkt har været på spil.
 
- Vi har meget grundig kontrol af, at Falck overholder betingelserne i kontrakten. Så i øjeblikket er der ingen grund til at bede om en redegørelse, siger Jens Ravn, formand for udvalget for sygehusbyggerier, innovation og det præhospitale område.
 
Tidligere fortalte anonyme Falck-reddere, at de typisk sidder bag rattet eller i bårerummet med ansvar for patienten i mellem 10 og 16 timer pr. vagt. Fællestillidsrepræsentanten bekræftede, at kollegerne har knoklet hårdt i et års tid bl.a. grundet ubesatte stillinger.
 
Susanne Lundvald lægger vægt på, at Falck er gået i gang med ansætte igen, efter at man vandt udbuddet for hele regionen.
 
- Det er logisk nok, at der bliver holdt igen lige før et udbud, og vi har intet alarmerende kunnet se hverken i tallene eller i mængden af klager. Så jeg tror ikke, at presset har haft negative konsekvenser for patienterne, siger Susanne Lundvald til DAGBLADET Roskilde.
 
Begge politikere pointerer, at de ikke kan blande sig i de Falck-ansattes forhold. Så længe Falck overholder responstider og de øvrige krav i krontrakten med Region Sjælland, er der ikke grund til politisk reaktion.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App