¨

Politikere klar med krav om lærepladser

Foto: TV ØST

Flere kommuner barsler med sociale klausuler

Køen på over 1500 unge sjællandske erhvervsskoleelever uden praktikplads har gjort så stort indtryk på kommunal-politikerne, at langt størstedelen af dem har eller er klar til at stille krav om lærlinge- og praktikpladser i forbindelse med større kommunale opgaver. Og det næsten uanset partifarve, skriver DAGBLADET Ringsted.

Det viser en gennemgang af de sjællandske tal fra en ny rundspørge fra Ugebrevet A4 samt opgørelser fra Dansk Byggeri.

104 sjællandske kommunalpolitikere ud af 126 - eller 82 procent - svarer i A4's rundspørge, at de enten er positive eller meget positive over for, at deres kommune skal bruge »sociale klausuler«.

Det gælder i modsætning til de borgerlige politikere på Christiansborg også for flertallet af de borgerlige kommunal-politikere i Region Sjælland.

- Set fra min stol er det sund borgerlig politik at indføre de her krav. Virkeligheden for os er, at der er masser af unge, der lige nu står og mangler en læreplads, og at vi kommer til at mangle kvalificeret arbejdskraft om få år, hvis ikke vi gør noget, siger Niels Ulrich Hermansen, Venstre-borgmester i Ringsted, til DAGBLADET Ringsted.

Ringsted har ligesom seks andre kommuner her i regionen indført sociale klausuler. Mindst fire - heriblandt Stevns og Holbæk, der også har Venstre-borgmestre - barsler med planer om at gøre det samme.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App