¨

Politikere bruger 400.000 kroner på affaldsrejse til USA

Foto: TV ØST

400.000 kroner koster det at sende 12 politikere og otte ansatte fra AffaldPlus til Californien, og inspirationsture er en forpligtelse, lyder det.

12 sjællandske politikere og otte ansatte fra affaldsselskabet AffaldPlus skal på studietur til solskinsstaten Californien. De samlede rejseomkostninger ventes at blive cirka 400.000 kroner.

Rejsen går til San Francisco, der er meget langt fremme på affaldsområdet. Det skriver Sjællandske onsdag.

Den seks dage lange studietur går over Atlanten på trods af, at AffaldPlus skriver på sin hjemmeside, at rejser typisk holdes inden for Europas grænser og varer 3-4 dage.

En forpligtelse at søge inspiration

Formand for affaldsselskabets bestyrelse, byrådsmedlem i Slagelse, Niels O. Pedersen (S), har intet kendskab til retningslinjerne.

Han fastholder, at så længe rejsen har et højt fagligt niveau, er der intet til hinder for at tage på studietur for skatteydernes regning.

- Jeg vil til enhver tid forsvare studieture. Det er en forpligtelse for kommunale beslutningstagere og embedsmænd, at de søger inspiration alle mulige og umulige steder. Den indstilling har jeg haft, siden jeg gik ind i politik for 37 år siden, siger han til avisen.

Affaldsselskabet er ejet af Næstved, Slagelse, Ringsted, Vordingborg, Sorø og Faxe kommuner. I selskabets egne retningslinjer er det angivet, at der arrangeres studieture af tre til fire dages varighed i Norden eller det øvrige Europa i løbet af den fireårige valgperiode, men den passus kender Niels O. Pedersen ikke, erkender han over for avisen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App