Politiet: Ventetid på køreprøver skal ned

Midt- og Vestsjællands Politi er træt af, at politiet ikke kan leve op til de behov for køreprøver, de lokale køreskoler har.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom politikredsen har udbudt 1100 flere køreprøver i årets fire første måneder, end den gjorde sidste år, er ventetiden uændret. Det skyldes, at kørelærere fra andre kredse frit kan booke tiderne. Og det gør de, hver gang der bliver udbudt nye prøvetider. Det skriver Dagbladet Roskilde.

Derfor iværksætter Midt- og Vestsjællands Politi nu en undersøgelse af behovene for køreprøver.

 - Det irriterer mig, at jeg ikke kan tilgodese de lokale køreskoler, fordi andre må tage vores prøvetider. Så nu vil vi
undersøge behovene, siger Jens Børsting, politiinspektør i Midt- og Vestsjællands Politi, til DAGBLADET Roskilde.

I første omgang vil han, i samarbejde med Roskilde Kørelærerforening, lave et spørgeskema, som deles rundt til
køreskolerne i foreningen. 

Planen er, at kørelærerne skal angive, hvor stort deres behov for prøver er kvartalsvis, fortæller Mohammad Khanlo. Så ved politiet, hvor mange ressourcer det skal sætte af for at imødekomme behovene.

Og bliver undersøgelsen en succes, vil Jens Børsting brede den ud til resten af kredsen. Han håber også, at Sjællands fem øvrige politikredse laver en lignende undersøgelse, så de ved, hvad det kræver at dække deres behov.

  - Hvis vi skal det her problem til livs, kræver det en fælles indsats på Sjælland og i København. Ellers kan vi blive ved og ved med at lægge prøver ud uden nogen effekt på ventetiden, siger Jens Børsting til DAGBLADET Roskilde.

Især de storkøbenhavnske køreskoler spiser med stor appetit af den midt- og vestsjællandske prøve-buffet og gør dermed de sjællandske køreskoleelevers ventetid længere.

Gunnar Lund, chef for køreprøvesektionen hos både Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi, er åben over for ideen om en undersøgelse, skriver DAGBLADET Roskilde.

/ritzau/