Politiet undskylder smøleri med straffesag

Anklager kalder sag om millionsvindel i byggebranchen for "utilfredsstillende" og siger, at politiet har arbejdet for langsomt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Mere end seks år fra anmeldelse til dom i en sag om svindel i byggebranchen er alt for lang tid.

Hos anklagemyndigheden i Midt- og Vestsjællands Politi erkender man, at sagen om moms og A-skat har været urimeligt længe undervejs.

I februar tog Retten i Roskilde konsekvensen og besluttede at gøre straffen på et års fængsel til de to tiltalte mænd betinget.

Samtidig blev otte kriminelle forhold i anklageskriftet krøllet sammen af retten - de var nemlig forældet.

- Samlet set har det været et utilfredsstillende forløb set både med egne og med borgernes øje, siger advokaturchef Rune Jensen til Ritzau.

Det var i december 2007, at Skat sendte en begæring til politiet om at rejse tiltale på grund af de to direktørers gøren og laden. Næsten tre år efter, i efteråret 2010, afhørte politiet mændene, og derefter modtog anklagemyndigheden sagen.

Dommen afsagt
Først i sommeren 2013 blev tiltalen rejst, og dommen blev afsagt for nylig.

- Det er ærgerligt at måtte konstatere, at sagen ikke er blevet behandlet hurtigt nok. Denne sag er faldet ned af samlebåndet, og det er vi kede af, siger advokaturchef Rune Jensen.

Forsvareren for den ene af mændene er tilfreds med, at der er givet rabat i straffen.

- Der skal kompenseres for, at folk ligger søvnløse i flere år i træk, sagde advokat Peter Trudsø forleden.

De to mænd drev anpartsselskaber og havde blandt andre polske håndværkere ansat, men havde åbenbart svært ved at overholde lovene.

Selv om de slipper for at sidde i fængsel, undgår de ikke straf. De har fået tillægsbøder på henholdsvis 1,9 og 1,5 millioner kroner for svindel med moms og A-skat.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi ligger der ikke andre økonomiske sager, som er blevet ligeså gamle, oplyses det.

 Ligesom alle andre steder i anklagemyndigheden er der strammet op på sagsbehandlingen.- Der er indført stramme retningslinjer for større sager, så det sikres, at der sker en tæt opfølgning på sagerne, siger advokaturchef Rune Jensen.

/ritzau/