Politiet skærper færdselskontrol ved skolestart

Når skolerne mandag åbner til et nyt år, vil politiet have et særligt øje på trafikken nær skolerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Forældre, der mandag morgen vil aflevere deres børn på børnenes første skoledag i det nye skoleår, skal holde et ekstra øje på om farten ligger, hvor den skal, og om ungerne har sele på.

Flere af landets politikredse vil nemlig have særlig opmærksomhed på bilister og andre i områderne nær skolerne for at sikre, at både skolebørn og forældre overholder færdselsreglerne.

Eksempelvis har Midt- og Vestsjællands Politi udvalgt "ikke så få" skoler, som de vil besøge. Målet er at hindre overtrædelser af færdselsloven på skoleveje og nær skolerne i vores område.

Foruden hastighedsgrænse vil ordensmagten også holde øje med, om føreren har sikkerhedssele på, og om børnene er spændt fast i udstyr

Derudover vil der også nogle steder være fokus på, om forældrene parkerer lovligt, når de afleverer deres børn, således at fodgængerfelter nær skolerne er så sikre som muligt for de nye skoleelever.

Rådet for Sikker Trafik melder sig også klar til skolestart. I en pressemeddelelse gør de opmærksom på, at den bedste måde at lære børn at begå sig i trafikken er at følges med dem.

Derfor opfordrer de forældre til at bruge børnenes første skoledag i år som en anledning til at følges med deres børn og gøre dem til sikre trafikanter.

Også TrygFonden anbefaler forældrene ikke at køre børnene i skole.

- På et eller andet tidspunkt skal børnene selv ud i trafikken til fods eller på cykel. Derfor er det vigtigt, at vi hjælper børnene til at blive sikre trafikanter allerede fra en tidlig alder, siger René Højer, der er programchef i TrygFonden.

/ritzau/