Politiet samler efterforskningen: Det ved vi om de tre drabssager

Tre mænd har de seneste måneder mistet livet under mystiske omstændigheder. Nu samler politiet efterforskningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag blev en mand fundet dræbt i et hus ved Vemmelev nær Slagelse. Tirsdag kunne politiet oplyse, at undersøgelserne viser, at manden er blevet dræbt, inden en ukendt gerningsmand satte ild til huset. 

Drabssagen fra Vemmelev ligner to andre drabssager fra Vestsjælland de seneste måneder. Der er tale om et drab begået på den 65-årige Finn Steensen Ørsdahl i Odsherred og på den 68-årige Kiehn Georg Andersen ved Ruds Vedby.

Fælles for alle tre ofre er, at der er tale om ældre mænd, der boede alene og som alle kunne betegnes som samlere. I alle tre tilfælde lå de dræbtes huse nær offentlige trafikårer, og husene blev efterfølgende sat i brand.

Politiet har tirsdag nedsat en fælles efterforskningsgruppe, der skal efterforske drabene i tæt samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi. Det oplyste politiet på et pressemøde.

- Det er vigtigt, at vi bruger al vores energi på at få sagernes individuelle sider bragt sammen, hvor vi drager nytte af, at vi har dygtige efterforskere, som udelukkende kan koncentrere sig om de sager, sagde Kim Kliver, politiinspektør hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Læs om de tre sager her:

Finn Steensen Ørsdahl blev fundet dræbt i februar.
Finn Steensen Ørsdahl blev fundet dræbt i februar. Foto: Midt- og Vestsjællands Politi og privatfoto

Finn Steensen Ørsdahl, 65 år, Gundestrup

Den 14. februar blev 65-årige Finn Steensen Ørsdahl fundet dræbt i sit udbrændte hjem ved Gundestrup på Nordvestsjælland. Drabsmanden er endnu ikke fundet.

Politiets obduktion viste, at han havde været udsat for grov vold inden sin død, og senere viste det sig, at branden var påsat.

Flere dage senere offentliggjorde Midt- og Vestsjællands billede et billede af hans bil. Håbet var, at det kunne få vidner til at kontakte politiet, hvis de har set Finn Steensen Ørsdahl køre på strækningen mellem Holbæk og Gundestrup den dag, han blev dræbt.

Der er tale om en mørkegrøn Range Rover årgang 1998, der kører på papegøjeplader med registreringsnummer AZ81576.

Finn Steensen Ørsdahl blev fundet dræbt efter en brand 14. februar.
68-årige Kiehn Georg Andersen blev 26. april fundet dræbt i en grusgrav.
68-årige Kiehn Georg Andersen blev 26. april fundet dræbt i en grusgrav.

Kiehn Georg Andersen, 68 år, Ruds Vedby

68-årige Kiehn Georg Andersen var eftersøgt i fem dage efter en voldsom brand 21. april i hans hjem på Kalundborgvej lige nord for Ruds Vedby. Han blev fundet dræbt den 26. april i Blæsinge Grusgrav mellem Slagelse og Høng.

I første omgang frygtede politiet, at Kiehn Georg Andersen var omkommet i branden, og røgdykkere gennemsøgte ejendommen, men man kunne ikke finde hans lig.

Efterfølgende blev flere områder, blandt andet de omkringliggende grusgrave, gennemsøgt, og både droner, dykkere og hunde blev sat ind i eftersøgningen.

Kiehn Georg Jensen boede alene, var møntsamler og handlede med antikviteter på forskellige markeder.

Kiehn Georg Andersens hus brændt 21. april. Fem dage senere blev han fundet dræbt i en grusgrav.

Uidentificeret person, Vemmelev

Den person, der blev fundet indebrændt i forbindelse med en gårdbrand på Slagelse Landevej i Vemmelev søndag morgen, er blevet dræbt forud for den påsatte brand.

Det viser efterforskningen og de retsmedicinske undersøgelser, har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi netop offentliggjort i en pressemeddelelse.

Den dræbte er endnu ikke identificeret med sikkerhed. Huset beboer, en 80-årig mand, er ikke set siden lørdag middag, og politiet vil derfor gerne høre fra borgere, der har været på Slagelse Landevej og kørt forbi nummer 108 mellem lørdag klokken 12 og frem til søndag klokken 9.25, hvor branden blev anmeldt.

En mand blev søndag fundet død i hus på Slagelse Landevej ved Vemmelev. Han er endnu ikke identificeret.